понеділок, 28 жовтня 2019 р.

Підвищення професійної компетентності вчителів інформатики




28.10.2019 в ЕЗОШ№2 відбулося засідання ММО вчителів інформатики закладів освіти м. Енергодара.

Ключовою темою методичного заходу стало «Підвищення професійної компетентності вчителів інформатики». Під час засідання розглядалася Концепція розвитку педагогічної освіти та Порядок підвищення кваліфікації педагогічних працівників. 


На практичній частині заняття вчителі інформатики познайомилися з пропозиціями тренінгів ЗОІППО на 2020 рік та обрали тематику тренінгу, який їх зацікавив. 

2019-2020 н.р. це рік підведення підсумків над єдиною методичною темою, тож вчителі персонально визначалися у форматі і календарі проведення творчого звіту.


У ході роботи ММО обговорювалася проблема викладання інформатики в НУШ. Регіональний тренер Московська М.М., вчитель інформатики ЕЗОШ№7, зауважила, що у Стандарті початкової освіти щодо викладання інформатики в НУШ відбулися зміни і це питання потребує окремого обговорення в рамках ММО вчителів інформатики.

Звинувачення в адресу колег, що не так навчили, не є проявом конструктивної розмови щодо результатів навчання предмету інформатика. Не можна у 5 класі "ламати" дітей під себе! Напевне має відбутися конструктивна розмова між вчителями, які викладають інформатику  у початковій школі і у 5 класу.

Почніть зі знайомства з Державного Стандарту початкової освіти ("Я досліджую світ", що інтегрує різні галузі і інформатичну галузь у тому числі).

Тож вчитель інформатики у 5 класі має бути готовим працювати з дітьми НУШ.

Ласкова Н.О., методист НМЦ

Немає коментарів:

Дописати коментар