четвер, 15 грудня 2016 р.

Дистанційні форми навчання при вивченні інформатики

15 грудня 2016р. для вчителів інформатики було проведено майстер-клас "Дистанційне навчання учнів МНВК на Moodle". У заході взяли участь 15 вчителів інформатики ЗНЗ міста.

Лотошнікова Н.С., вчитель інформатики ЕНВК "ЗНЗ -МНВК" познайомила слухачів з етапами роботи щодо  створення електронного дистанційного курсу "Основи роботи на ПК" для учнів МНВК на платформі  Moodle. (Нова платформа Школи сучасних знань: http://mkschool.ciit.zp.ua/   )

Слухачі мали можливість переглянути електронний курс: як налаштовується; які сервіси можна використати при створенні навчального контента; як працює журнал оцінювання навчальних досягнень учнів під час дистанційного навчання.

У процесі перегляду курсу Н. Лотошнікова наголосила на тому, що робота з журналом на Moodle була для вчителя найважчою. Можливості платформи є такими, що завдання, виконані учнями, перевіряються автоматично і якість свого навчання учень може відстежувати без втручання вчителя.

І знову постало  питання: чи об'єктивною є оцінка, поставлена при дистанційному навчанні? Адже учень може банально списати роботу? Відповідь на питання учасники отримали, переглянувши відео  Секрети формуючого оцінювання від Марини Курвітс.

Спільна робота вчителів на майстер-класі показала, що завантаженню ЕК на платформу Moodle має передувати серйозна методична  робота вчителя, пов'язана зі складанням програми курсу, створенням та наповненням модулів навчання, налаштуванням оцінювання завдань.

Немає коментарів:

Дописати коментар