понеділок, 1 листопада 2021 р.

У чому цінність формувального оцінювання?

 


01.11.2021 стартувала міська вчительська сесія "Професійний стандарт вчителя в роботі школи". 

    Починали з майстерки від Кабакової О.В., найсучаснішої вчительки нашого міста. Олена Василівна викладає фізику в ЕНВК№5, має унікальний досвід сучасного навчання школярів фізиці, має свій кабінет фізики в Instagram. 

До онлайн-заходу долучилися директори (Воробйов Л.М.,ЕЗОШ№2 та Мятович І.В., ЕБЛ), заступники директорів, вчителі, які викладають різні предмети для  різних вікових категорій. Таких охочих було 42 педагоги.  Практичні завдання в онлайні успішно виконали всі учасники майстерки.

    Приємно здивували ІКТ-навички педагогів міста!  Це дуже порадувало! Особливо радію за вчителів ЕНВК№1, з якими тісно співпрацюємо над проблемою цифрової трансформації освітнього середовища та управління ним. 


Детально захід описано на ресурсі вчительської сесії " Вчитель @ Цифрове сьогодні"  


 



Застосування в освітній діяльності формувального оцінювання - це виключно бажання вчителя? 

 Ні, це вимога ст.17 Закону України "Про повну загальну середню освіту", оцінювання результатів навчання учнів та їх атестація. 
 
Також це вимога професійного стандарту щодо оцінювально-аналітичної компетентності вчителя (Г3). Він має знати види оцінювання результатів навчання учнів - формувальне, поточне, підсумкове (Г3.1.З.) Він повинен вміти застосовувати різні форми оцінювання, відповідну методику та шкалу (Г3. У 1.2.).

Далі буде! 02.11.2021 говоримо, показуємо технологію оцінювання в команді!

Немає коментарів:

Дописати коментар