середу, 8 травня 2019 р.

Інформатизація чи цифровізація системи освіти міста?


     07.05.2019 в Науково-методичному центрі відбулася інструктивно-методична нарада, де розглядалося питання подальшого розвитку ЄІОП системи освіти міста.

     Хтось скаже знову звіти! Ні інформація про головне на одній сторінці! Ніхто ж не відміняв таку складову управлінського циклу як аналіз, визначення проблем та постановка завдань по їх усуненю? 

   Ми маємо з'ясувати на якому етапі розвитку знаходиться ЄІОП системи освіти м. Енергодара: етап інформатизації чи цифровізації?

   Інформатизація - сукупність взаємопов’язаних організаційно-правових, соціально-економічних, навчально-методичних, науково-технічних, виробничих та управлінських процесів, спрямованих на задоволення інформаційних, обчислювальних і телекомунікаційних потреб учасників освітнього процесу.


    Цифровізація - насичення фізичного світу електронно-цифровими пристроями, засобами, системами та налагодження електронно-комунікаційного обміну між ними, що фактично уможливлює інтегральну взаємодію віртуального та фізичного, тобто створює кіберфізичний простір.


   Сподіваюсь, що процес спільного аналізу, який організовано за допомогою хмарних технологій, пройде успішно. Виконуючи аналіз ми закріплюємо навички роботи у мережі.
Одночасно будуть працювати в єдиній інтерактивній Google-таблиці: спеціалісти УО, методисти НМЦ, відповідальні особи ЗЗСО, ЗДО, ЗПО.

Успіхів всім! Приємної мережевої взаємодії!





Немає коментарів:

Дописати коментар