понеділок, 11 лютого 2019 р.

Національна освітня електронна платформа


Використано публікацію з Facebooк
Людмила Кондратова, доцент в ДВНЗ "Університет менеджменту освіти" НАПН України

КОНЦЕПЦІЯ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЗДОБУВАЧІВ СЕРЕДНЬОЇ ОСВІТИ Е-ПІДРУЧНИКАМИ ТА ІНШИМИ ЕЛЕКТРОННИМИ ОСВІТНІМИ РЕСУРСАМИ 

Затверджено Робочою групою з розробки Концепції Національної освітньої електронної платформи на засіданні 15 грудня 2017 року під головуванням Міністра освіти і науки Лілії Гриневич.

Ласкова Н.О., методист НМЦ
Обсяг 12 сторінок...про підручники і електронні освітні ресурси. Кожен педагог,  який прагне практичних змін у школі, не залежно від посад, на мою думку, має  познайомитись з концепцією, щоб розуміти, що робити зі своїми ІКТ-навичками і вчительською практикою.

Курс обрано вірний! Можна порівняти з тим, що говорять з приводу розвитку освітнього контенту світові авторитети...
 Це те, про що говорить Мітіо Каку про навчання майбутнього ( “Навчання більше не буде базуватися на запам’ятовуванні”)

The New York Times назвала Мітіо Каку одним з найрозумніших людей Нью-Йорку. Американский фізик японського походження.


Будуть активно розвиватися дитячі освітні сервіси. У найближчі 10-15 років можливості того, що зараз називають позасистемною освітою, стануть безмежними. Зокрема, буде такий сервіс, як педагогіка онлайн. До речі, онлайн - це не означає, що всі сидять перед комп’ютерами і дивляться у монітори: змінюється саме середовище, в якому люди живуть люди, і інтерфейси, які з ними взаємодіють. Міста майбутнього, насичені інформаційно-комунікаційними рішеннями, стануть самі по собі активними учасниками нового освітнього середовища. Зокрема, будуть пропонуватися великі ігри для дітей, які протягом багатьох днів і місяців будуть проходити в реальних міських чи спеціально підготовлених просторах. Підручники навчаться начиняти штучним інтелектом, і він зможе добирати навчальні матеріали - фото, тексти, відео, завдання, схеми під потреби кожного конкретного учня незалежно від того скільки йому років - шість чи шістдесят. Таких розробок дуже багато, вони постійно впроваджуються.

Немає коментарів:

Дописати коментар