пʼятницю, 7 вересня 2018 р.

25 фільмів, які допоможуть засвоїти шкільну програму з української літератури

Допомога учню в освоєнні шкільної програми з української літератури!
Пропоную вчителю! Після перегляду (бо не всі прочитують твори) можна влаштувати цікаві дискусії та застосувати інші творчі форми. Література має вчити любити, розуміти життя, аналізувати вчинки людей, вкладати в серця дітей загальнолюдські цінності.

Не думаю, що обурення з приводу того, що учні нічого не читають через Інтернет, покращить знання. Говорячи так, ми йдемо на конфронтацію з учнем. І тоді немає ніякого партнерства.


Ці фільми дадуть змогу вашій дитині вивчити шкільну програму з української літератури, якщо вона не любить читати. Можливо, навіть після перегляду картини дитина висловить бажання прочитати книгу.


Нині дуже важко нашу молодь спонукати до читання, адже стільки різних гаджетів, що на книжку й часу не вистачає. Зацікавити дитину можна фільмом. Звісно, не всі екранізовані твори збігаються зі змістом оригіналу, але саме це може спонукати вашу дитину до прочитання книжки. Пізніше можете з нею обговорити відмінності. А ще, фільми допомагають краще уявити образ героїв і запам’ятати головну ідею твору. Пропонуємо вам добірку кінострічок за творами українських письменників, що є у шкільній програмі.


Немає коментарів:

Дописати коментар