середу, 25 липня 2018 р.

Інклюзивні класи у школі



Інклюзивні класи у школі - це велика відповідальність


Непроста інновація сьогодні входить в українські школи - інклюзивне навчання... Окрім значних матеріальних витрат на забезпечення процесу навчання дітей з особливими потребами, ключовою фігурою, яка реально допоможе дитині, все ж таки залишається кваліфікований педагог.

 А ще не треба забувати і про вплив інклюзії на моральне оздоровлення суспільства через виховання підростаючого покоління, яке на практиці має проявляти повагу до особистості, що має певні відмінності і чекає на розуміння та підтримку.  

Є ризики того, що інновація може лишитися привабливою "картинкою": обладнання може залишатися не використаним, навчання відбуватися за традиційною системою, заходи та акції  для заходів та акцій.  Щоб цього не трапилося, і адміністрації школи, і вчителям треба  "бачити серцем" вирішення проблеми у школі.

Освіторія пропонує...   
Сім прийомів, які допоможуть вчителю інклюзивного класу

Що має робити вчитель у класі, де є діти з особливими освітніми потребами? Адже для 94% шкіл в Україні інклюзія — цілковито новий досвід. До 15 липня триває курс «Разом», що готує спеціалістів з інклюзивного навчання. Його створили громадські спілки «Освіторія» та «Бачити серцем». Про найважливіші методики ми запитали тренерів курсу — тифлопедагога, фіналістку Global Teacher Prize Ukraine, кандидатку педагогічних наук Наталю Гладких, очільницю громадської організації «Бачити серцем» Олесю Яскевич та засновницю проекту «ДивоГра», психолога Ганну Усатенко.

Немає коментарів:

Дописати коментар