вівторок, 7 листопада 2017 р.

Події проекту "Мій безпечний віртуальний світ"


06.11.2017 в Науково-методичному центрі відбулася зустріч  учасників міського проекту «Мій безпечний віртуальний світ», на якій були присутні заступники директорів ЗЗСО, соціальні педагоги, вчителі інформатики.

Завершено перший етап проекту метою якого мало стати: створення творчої групи (учнів, вчителів) учасників проекту, призначення керівника проекту, планування шкільного проекту та донесення інформації щодо реалізації проекту у школі директору навчального закладу. Такі організаційні кроки є надзвичайно важливими для подальшої успішної реалізації загальношкільного проекту.

У процесі обговорення результатів, учасники мали змогу побачити власні прорахунки (перегляд сторінок шкіл на сайті проекту https://sites.google.com/view ) та прийняти для себе відповідне рішення щодо усунення недоліків.

З 01.11.2017 розпочався другий етап проекту, який триватиме до 30.11.2017. До роботи у школах приєдналися групи учнів під керівництвом соціального педагога для проведення соціальних досліджень щодо безпеки віртуального світу педагога, учня, учнівської родини.

Важко починаємо проект... Хочеться, щоб у школах було більше розуміння того, що проект - це не формальні презентації учнів з інформацією з Інтернету про безпеку в мережі. Акцент робиться на внутрішній рефлексії усіх мешканців школи по відношенню до проблем, які сьогодні спричиняє віртуальний світ конкретним людям, щоб діти дослідили проблему і пропонували шляхи спільного вирішення у школі, родині.

 Діяльність учнів треба організувати так, щоб вони дійсно на практиці розв'язували оті "компетентнісні задачі". Питання в тому, чи готовий вчитель формулювати такі задачі і забезпечити на уроці їх розв'язання? Чи є у нього на це час? Чи йому це не потрібно, бо в нього своя траекторія?...



Немає коментарів:

Дописати коментар