понеділок, 7 листопада 2016 р.

Інформаційно-технологічне забезпечення в управлінні та фінансуванні загальної середньої освіти



04 листопада 2016р. в м. Дніпро у Дніпропетровському обласному інституті післядипломної педагогічної освіти проходив круглий стіл з проблеми: «Інформаційно-технологічне забезпечення в управлінні та фінансуванні загальної середньої освіти»

У роботі круглого столу взяли участь представники освіти та фахівці, які розробляють програмне забезпечення для загальноосвітніх навчальних закладів, з м. Києва, м. Харкова, м. Дніпра та області, м. Запоріжжя , м. Енергодара, м. Кривий ріг.

Із загальним оглядом стану справ і проблем в інформаційно-технологічній складовій загальної середньої освіти виступив Громовий В.В., керівник порталу «Освітня політика».

Зайцев Ю.Д., керівник проекту «КУРС.Освіта», розглянув інформаційно-технологічні та нормативно-правові аспекти обліку дітей шкільного віку. Дане питання викликало живу дискусію: чому тягар такого обліку впав на школу; хто в Україні має цим займатися; як змінити ситуацію на те, щоб вчитель займався навчанням дітей, а не їх обліком ?

Івко Роман, провідний фахівець ТОВ «Нові знання», розповів про проблеми і перспективи використання електронних класних журналів та щоденників. Дискусія точилася навколо того, що треба зробити, щоб вчителю не доводилося вести подвійний облік оцінок; навіщо так довго зберігати паперові журнали у школі; чи може школа самостійно вирішувати питання щодо використання того чи іншого журналу?

Єфімова Т.О., директор ТОВ «Українська освітня платіжна платформа», керівник проекту EduPay, розкрила питання щодо інформаційно-технологічного управління фінансами освітнього закладу в умовах децентралізації. Гостро обговорювалося питання благодійних батьківських внесків; як їх зробити прозорими; що це може дати для вчителів та батьківської громадськості.

Місто Енергодар на круглому столі представляли Ласкова Н.О., методист НМЦ, та Воробйов Л.М., директор ЕЗОШ№2, які брали активну участь у обговоренні проблем та пошуку шляхів розвантаження вчителя від діяльності, непов’язаної з навчанням дітей.

Учасники круглого столу покладають велику надію на завідувача сектору цифрових навчальних технологій ДНУ «Інститута модернізації змісту освіти» МОН України Китайцева О.М., який допоможе зрушити з місця проблему у питаннях ведення шкільної документації в умовах інформатизації освіти.

Ласкова Н.О., методист НМЦ


Немає коментарів:

Дописати коментар