четвер, 19 січня 2017 р.

Моделі навчання:перевернутий клас


18.01.2017 Науково-методичним центром на базі ЕЗОШ№2 було проведено семінар-практикум у форматі Школи керівника міського методичного об’єднання з теми: «Моделі навчання: перевернутий клас». У заході взяли участь 41 особа: методисти Науково-методичного центру, директор ЕЗОШ№2 та його заступники, керівники ММО вчителів-предметників, вчителі ЕЗОШ№2.


Мета семінару-практикуму: ознайомлення з педагогічною моделлю навчання та інструментарієм «перевернутого класу».

Матеріали семінару-практикуму. http://laskovaprostir.blogspot.com/p/blog-page_20.html

Методичний захід було проведено із застосуванням моделі перевернутого навчання, а саме:

1. Усі учасники семінару-практикуму працювали вдома з інтерактивним відео (сервіс Edpuzzle) «Как совершить переворот или поговорим о «перевернутом обучении», потім методист НМЦ Самойлова І.А. аналізувала роботу і одночасно знайомила з можливостями застосування сервісу у практиці вчителя.

2. Визначення утруднень розуміння педагогічної моделі та проектування виходу шляхом ознайомлення зі структурою сценарію уроку перевернутого навчання, форм навчання та підходів до формування навчального контенту, інструментів ІКТ (Ласкова Н.О., методист НМЦ).

3. Практична робота в парах та групах по створенню навчальної вікторини/тестів за допомогою сервісу Quіzizz, де результатом роботи стало створення навчального продукту, ЕОР з предмету.
І група- керівники ММО вчителів-предметників (Самойлова І.А.)
ІІ група – творча група по впровадженню перевернутого навчання ЕЗОШ№2 (Ласкова Н.О., методист НМЦ).

4. Рефлексія учасників семінару-практикуму.
На питання: що знав та вмів, учасники семінару-практикуму у своїй більшості відповіли, що домашнє інтерактивне відео дозволило познайомитись з теорією питання та скласти перше уявлення про перевернуте навчання.

На питання: про що дізналися і чому навчилися, педагоги відповіли, що дізналися про те, як застосовувати модель на практиці, навчилися створювати навчальне завдання для учнів за допомогою сервісу Quіzizz.

На питання: про що хочу дізнатись та навчитись, більшість педагогів виявили інтерес до методики і мають намір застосувати модель перевернутого навчання та інструменти на практиці найближчим часом.

2 коментарі:

  1. Спасибо большое за информацию. Интересно и полезно!

    ВідповістиВидалити
  2. Раді допомогти кожному вчителю, який бажає навчати сучасних дітей по-сучасному!

    ВідповістиВидалити